مقایسه اثر عصاره آویشن و مورت با نیستاتین بر مهار رشد کاندیدا آلبیکنس
|
محمدعلی ضیاء* 1، منصور بیات2 ، حسین خلخالی3 ، سمیرا صفاری4 |
1- استادیار قارچ شناسی، گروه علوم پایه، دانشگاه آزاد اسلامی واحد خوراسگان (اصفهان)، اصفهان ، zia.mohammadali@gmail.com 2- دانشیار قارچ شناسی، دانشکده علوم تخصصی دامپزشکی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات تهران، تهران 3- کارشناس علوم آزمایشگاهی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد خوراسگان (اصفهان)، اصفهان 4- کارشناس ارشد میکروب شناسی، گروه میکروبشناسی، دانشگاه فلاورجان، اصفهان |
|
چکیده: (16250 مشاهده) |
زمینه و هدف : کاندیدا آلبیکنس فراوانترین عامل کاندیدیازیس دهانی است. این مطالعه به منظور مقایسه اثر عصاره آویشن و مورت با نیستاتین بر مهار رشد کاندیدا آلبیکنس در محیط آزمایشگاه انجام شد. روش بررسی : این مطالعه آزمایشگاهی روی 32 سویه کاندیدا آلبیکنس جدا شده از بیماران مبتلا به کاندیدیازیس دهانی انجام گردید. از روش Agar microdilution برای بررسی اثر عصارهها و نیستاتین استفاده شد. ابتدا سوسپانسیونی از سلولهای مخمری کاندیدا آلبیکنس و نیز یک رقت سریال از عصارهها و نیستاتین در محیط سابورودکستروزآگار تهیه و یک لوپ از سوسپانسیون کاندیدا روی محیط کشت جامد، کشت و در 25 درجه سانتیگراد انکوبه گردید. نتایج حاصل از رشد قارچ در طی 7 روز ثبت شد. یافتهها : حداقل غلظت ممانعت کننده از رشد عصاره آویشن، مورت، مخلوط دو عصاره و سوسپانسیون نیستاتین به ترتیب برابر با 0.390 ، 12.5 و 0.780 میکروگرم بر میلی لیتر و 160 IU/ml بود. نتیجهگیری : عصاره آویشن در مقایسه با نیستاتین به عنوان یک داروی ضدقارچی در درمان کاندیدیازیس میتواند مورد استفاده قرار گیرد؛ اما عصاره مورت نمیتواند رشد کاندیدا آلبیکنس را مهار نماید. |
|
واژههای کلیدی: کاندیدا آلبیکنس، نیستاتین، آویشن، مورت |
|
متن کامل [PDF 294 kb]
[English Abstract]
(22414 دریافت)
|
نوع مطالعه: تحقيقي |
موضوع مقاله:
قارچشناسی پزشکی
|
* نشانی نویسنده مسئول: نشانی : اصفهان، دانشگاه آزاد اسلامی واحد خوراسگان (اصفهان)، دفتر ارتباط با صنعت و جامعه، تلفن 9-5354001-0311، نمابر 5354033 |
|
|
|
|
ارسال پیام به نویسنده مسئول |
|