[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: معرفي مجله :: آخرين شماره :: آرشيو مقالات :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
آرشیو مقالات::
در باره نشریه::
بانک‌ها و نمایه‌نامه‌ها::
هیئت تحریریه::
اعضای اجرایی::
ثبت نام::
راهنمای نگارش مقاله::
ارسال مقاله::
فرم تعهدنامه::
راهنما کار با وب سایت::
برای داوران::
پرسش‌های متداول::
فرایند ارزیابی و انتشار مقاله::
در باره کارآزمایی بالینی::
اخلاق در نشر::
در باره تخلفات پژوهشی::
لینکهای مفید::
تسهیلات پایگاه::
تماس با ما::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
Google Scholar

Citation Indices from GS

AllSince 2020
Citations73172909
h-index3317
i10-index22268
:: دوره 15، شماره 4 - ( زمستان 1392 ) ::
جلد 15 شماره 4 صفحات 65-59 برگشت به فهرست نسخه ها
مقایسه اثر عصاره آویشن و مورت با نیستاتین بر مهار رشد کاندیدا آلبیکنس
محمدعلی ضیاء* 1، منصور بیات2 ، حسین خلخالی3 ، سمیرا صفاری4
1- استادیار قارچ شناسی، گروه علوم پایه، دانشگاه آزاد اسلامی واحد خوراسگان (اصفهان)، اصفهان ، zia.mohammadali@gmail.com
2- دانشیار قارچ شناسی، دانشکده علوم تخصصی دامپزشکی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات تهران، تهران
3- کارشناس علوم آزمایشگاهی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد خوراسگان (اصفهان)، اصفهان
4- کارشناس ارشد میکروب شناسی، گروه میکروب‌شناسی، دانشگاه فلاورجان، اصفهان
چکیده:   (16250 مشاهده)
زمینه و هدف : کاندیدا آلبیکنس فراوان‌ترین عامل کاندیدیازیس دهانی است. این مطالعه به منظور مقایسه اثر عصاره آویشن و مورت با نیستاتین بر مهار رشد کاندیدا آلبیکنس در محیط آزمایشگاه انجام شد. روش بررسی : این مطالعه آزمایشگاهی روی 32 سویه کاندیدا آلبیکنس جدا شده از بیماران مبتلا به کاندیدیازیس دهانی انجام گردید. از روش Agar microdilution برای بررسی اثر عصاره‌ها و نیستاتین استفاده شد. ابتدا سوسپانسیونی از سلول‌های مخمری کاندیدا آلبیکنس و نیز یک رقت سریال از عصاره‌ها و نیستاتین در محیط سابورودکستروزآگار تهیه و یک لوپ از سوسپانسیون کاندیدا روی محیط کشت جامد، کشت و در 25 درجه سانتی‌گراد انکوبه گردید. نتایج حاصل از رشد قارچ در طی 7 روز ثبت شد. یافته‌ها : حداقل غلظت ممانعت کننده از رشد عصاره آویشن، مورت، مخلوط دو عصاره و سوسپانسیون نیستاتین به ترتیب برابر با 0.390 ، 12.5 و 0.780 میکروگرم بر میلی لیتر و 160 IU/ml بود. نتیجه‌گیری : عصاره آویشن در مقایسه با نیستاتین به عنوان یک داروی ضدقارچی در درمان کاندیدیازیس می‌تواند مورد استفاده قرار گیرد؛ اما عصاره مورت نمی‌تواند رشد کاندیدا آلبیکنس را مهار نماید.
واژه‌های کلیدی: کاندیدا آلبیکنس، نیستاتین، آویشن، مورت
متن کامل [PDF 294 kb] [English Abstract]   (22414 دریافت)    
نوع مطالعه: تحقيقي | موضوع مقاله: قارچ‌شناسی پزشکی
* نشانی نویسنده مسئول: نشانی : اصفهان، دانشگاه آزاد اسلامی واحد خوراسگان (اصفهان)، دفتر ارتباط با صنعت و جامعه، تلفن 9-5354001-0311، نمابر 5354033
ارسال پیام به نویسنده مسئول


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Zia MA, Bayat M, Khalkhali H, Saffari S. Effect of Thymus vulgaris, Myrtus communis and nystatin on Candida albicans. J Gorgan Univ Med Sci 2013; 15 (4) :59-65
URL: http://goums.ac.ir/journal/article-1-1874-fa.html

ضیاء محمدعلی، بیات منصور، خلخالی حسین، صفاری سمیرا. مقایسه اثر عصاره آویشن و مورت با نیستاتین بر مهار رشد کاندیدا آلبیکنس. مجله علمي دانشگاه علوم پزشكي گرگان. 1392; 15 (4) :59-65

URL: http://goums.ac.ir/journal/article-1-1874-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 15، شماره 4 - ( زمستان 1392 ) برگشت به فهرست نسخه ها
مجله دانشگاه علوم پزشکی گرگان Journal of Gorgan University of Medical Sciences
Persian site map - English site map - Created in 0.05 seconds with 38 queries by YEKTAWEB 4679
Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons — Attribution-NonCommercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0)