|
|
|
![::](./templates/tmpl_green/images/cnt_bar_icon_rtl.gif) |
جستجو در مقالات منتشر شده |
![::](./templates/tmpl_green/images/cnt_bar_arrow_rtl.gif) |
|
4 نتیجه برای مقاومت آنتی بیوتیکی
علی هاشمی، سعید شمس، داوود کلانتر، آرزو طاهرپور، محمد براتی، دوره 14، شماره 1 - ( 1-1391 )
چکیده
زمینه و هدف : پسودوموناس آئروژینوزا یکی از عوامل عفونتهای بیمارستانی بوده و در برابر بسیاری از آنتیبیوتیکها به علت تولید بتالاکتاماز مقاوم میباشد. این مطالعه به منظور شناسایی پسودوموناس آئروژینوزا تولیدکننده بتالاکتاماز با طیف وسیع و متالوبتالاکتاماز جدا شده از بیماران و اثر عصاره متانولی چای سبز و چای سیاه بر روی آنها انجام شد. روش بررسی : این مطالعه توصیفی آزمایشگاهی روی نمونه زخم 245 بیمار سوختگی مراجعه کننده به بیمارستان شفاء کرمان در سال 1387 انجام شد. برای تعیین باکتریهای دارای ESBL از روش PCT و برای شناسایی Lactamase MBL از نوارهای E-test استفاده گردید. برای تعیین حداقل غلظت ممانعت کننده از رشد آنتیبیوتیکهای ایمیپنم، مروپنم، سفوتاکسیم، سفتازیدیم و آزترونام و عصارههای متانولی چای سبز و سیاه از روش رقت در آگار استفاده گردید. عصاره متانولی چای سبز و سیاه به روش خیساندن تهیه شد. 20 گرم پودر گیاه با متانول به مدت 24ساعت در تاریکی قرار داده شد و صاف گردید و اثر عصاره گیاه چای روی سویههای استاندارد و 41 ایزوله پسودوموناس آئروژینوزا حاوی بتالاکتاماز با طیف وسیع بررسی شد. یافتهها : از تعداد کل بیماران مورد بررسی 120 ایزوله پسودوموناس شناسایی شد که 41 نمونه دارای بتالاکتاماز با طیف وسیع و همگی فاقد متالوبتالاکتاماز بودند. 60درصد از نمونهها مقاوم به سفوتاکسیم، 66درصد مقاوم به سفتازیدیم، 42درصد مقاوم به آزترونام، 3درصد مقاوم به ایمیپنم و 5درصد مقاوم به مروپنم بودند. عصاره متانولی چای سبز در غلظت 1.25 میلیگرم بر میلیلیتر قادر به مهار رشد تمام سویههای استاندارد و نمونههای بالینی پسودوموناس آئروژینوزا حاوی ESBL داشت. نتیجهگیری : این مطالعه نشان داد که عصاره متانولی چای سبز در مقایسه با آنتیبیوتیکهایی نظیر سفوتاکسیم و سفتازیدیم دارای اثرات ضدباکتریایی مؤثرتری در برابر پسودوموناس آئروژینوزا حاوی بتالاکتاماز میباشد.
فروزان کاوسی نژاد، اسماعیل فتاحی، نغمه موری بختیاری، دوره 18، شماره 2 - ( 4-1395 )
چکیده
زمینه و هدف : مقاومت استافیلوکوکوس اورئوس نسبت به آنتیبیوتیکها، یکی از مشکلات عمده بهداشت جهانی است و تعیین الگوی مقاومت آنتیبیوتیکی آنها بسیار مهم است. این مطالعه به منظور تعیین مقاومت آنتی بیوتیکی استافیلوکوکوس اورئوسهای جدا شده از نمونههای بالینی با روش انتشار دیسک و تشخیص مولکولی (Polymerase Chain Reaction: PCR) انجام شد.
روش بررسی : این مطالعه توصیفی – آزمایشگاهی روی 50 ایزوله استافیلوکوکوس اورئوس جدا شده از نمونههای بالینی بیماران مراجعه کننده به بیمارستانهای شهر اهواز در سال 1392 انجام شد. سنجش حساسیت آنتیبیوتیکی جدایهها با روش انتشار دیسک انجام شد. تعیین مقاومت به متیسیلین با روش PCR توسط پرایمر اختصاصی انجام شد.
یافتهها : از 50 ایزوله حاصله تمامی جدایهها نسبت به متیسیلین، آمپیسیلین و پنیسیلین مقاوم بودند. مقاومت جدایهها نسبت به اریترومایسین، جنتامایسین، کلیندامایسین و سیپروفلوکسایسین به ترتیب 48درصد، 34 درصد، 34 درصد و 34 درصد بود. در روش PCR 98 درصد از جدایه استافیلوکوکوس اورئوسهای مقاوم به متیسیلین حاوی ژن مقاومت به متیسیلین بودند.
نتیجهگیری : 98 درصد جدایهها حاوی ژن mec-Aبودند و مقاومت بالا به آنتیبیوتیک متیسیلین به ژن mec-A وابسته است. این امر میتواند به عنوان یک تهدید بالقوه برای بهداشت عمومی باشد.
کبری هلاکو، جمیله نوروزی، پرویز پاکزاد، هادی کوهساری، مصطفی سید، دوره 18، شماره 4 - ( 10-1395 )
چکیده
زمینه و هدف : باکتریهای مقیم آب، مخزن بسیار مهمی از ژنهای مقاومت آنتیبیوتیکی هستند. این مطالعه به منظور تعیین مقاومت آنتیبیوتیکی سویههای اشریشیاکلی جدا شده از آبهای خام استان گلستان انجام شد.
روش بررسی : در این مطالعه توصیفی 26 نمونه از آب رودخانه زیارت (13 نمونه قبل و 13 نمونه بعد از تصفیه) و 36 نمونه از آب چشمههای منطقه آزادشهر (18 نمونه قبل و 18 نمونه بعد از تصفیه) جمعآوری گردید. تعداد 75 نمونه باکتری اشریشیاکلی (50 ایزوله از رودخانه و 25 ایزوله از چشمهها) از آبهای خام استان گلستان به روش حداکثر تعداد احتمالی از طریق تستهای افتراقی شناسایی و جداسازی شد. حساسیت سویههای اشریشیاکلی به آنتیبیوتیکهای آموکسیسیلین / کلاولانیکاسید، آمپیسیلین، ایمیپنم، سفالوتین، سفوتاکسیم، جنتامیسین، آمیکاسین، تتراسایکلین، نالیدیکسیک اسید، سیپروفلوکساسین و تریمتوپریم / سولفامتوکسازول به روش انتشار از دیسک کربی بایر مورد سنجش قرار گرفت.
یافتهها : 14 نمونه آب خام چشمهها و 12 نمونه آب خام رودخانهها حاوی اشریشیاکلی بودند. پس از تصفیه، همه نمونهها عاری از اشریشیاکلی ارزیابی شد. تمامی سویههای اشریشیاکلی جدا شده از نمونهها مقاومت فنوتیپی مشابهی نسبت به 11 آنتیبیوتیک مورد بررسی نشان دادند و عمدهترین مقاومت به آنتیبیوتیکهای آمپیسیلین (رودخانه 94 درصد، چشمهها 88 درصد)، آموکسیسیلین / کلاولانیک اسید (رودخانه 76 درصد، چشمهها 80 درصد)، تتراسایکلین (رودخانه 14 درصد، چشمهها 16 درصد) و سفالوتین (رودخانه 8 درصد، چشمهها 16درصد) دیده شد. مقاومت به تریمتوپریم / سولفامتوکسازول (8 درصد)، نالیدیکسیک اسید (2 درصد) و سیپروفلوکساسین (2 درصد) بهتنهایی فقط در نمونههای رودخانه دیده شد. تمامی ایزولههای جدا شده از رودخانه و چشمه نسبت به آنتیبیوتیکهای ایمیپنم، سفوتاکسیم، جنتامایسین و آمیکاسین کاملاً حساس بودند و نسبت به بقیه آنتیبیوتیکها مقاومت متوسط داشتند.
نتیجهگیری : تصفیه آب مورد استفاده چشمهها و رودخانهها سبب از بین رفتن اشریشیاکلی میگردد. باتوجه به مقاومت فنوتیپی مشاهده شده در آب خام چشمهها، احتمالاً عدم تصفیه آن میتواند سبب انتقال مقاومت آنتیبیوتیکی به بدن انسان شود.
ابوالفضل سیردانی، زهرا رجبی، فاطمه فرد صانعی، سعید واحدی، محمد مهدی سلطان دلال، دوره 21، شماره 4 - ( 10-1398 )
چکیده
زمینه و هدف: سالمونلوز یک معضل بهداشتی مهم و مسؤول بیشترین موارد مرگ و میر ناشی از بیماریهای منتقله از غذا در سرتاسر جهان است. در کشور ما عفونت سالمونلایی در اثر مصرف مواد غذایی آلوده رو به افزایش است. این مطالعه به منظور تعیین سروگروپ و الگوی مقاومت آنتیبیوتیکی جدایههای سالمونلا از مواد غذایی انجام شد.
روش بررسی: در این مطالعه توصیفی آزمایشگاهی تعداد 400 نمونه به صورت تصادفی از مواد غذایی شامل گوشت قرمز، مرغ، تخم مرغ و سبزی هر کدام به تعداد 50 نمونه بستهبندی و 50 نمونه فله توزیع شده در 10 واحد مختلف عرضه کننده در مناطق پنجگانه شهر تهران طی 9 ماه در سال 1397 تهیه گردید. از نمونهها براساس استاندارد ملی ایران به شماره1810 آزمون میکروبی بهعمل آمد. سپس تستهای بیوشیمیایی، تاییدی و سرولوژی مربوطه انجام گردید. تست حساسیت میکروبی براساس روش دیسک دیفیوژن آگار با استفاده از دیسکهای آنتیبیوتیکی شرکت مست (انگلستان) انجام شد.
یافتهها: از 400 نمونه مورد آزمایش 8 مورد (2 درصد) سالمونلاجدا گردید. درصد آلودگی سالمونلا در 6 مورد (75 درصد) مواد غذایی فله نسبت به 2 مورد (25درصد) بستهبندی بیشتر بود. بیشترین سروگروپ سالمونلای جداشده متعلق به گروپ D بود و نمونه غذایی مرغ درصد آلودگی به سالمونلای بیشتری (37.5%) نسبت به سایر مواد غذایی مورد آزمایش از خود نشان داد. جدایههای سالمونلا، بیشترین مقاومت میکروبی را به آنتیبیوتیک نالیدیکسیک اسید (75درصد) داشتند.
نتیجهگیری: با توجه به سالمونلاهای جدا شده بهویژه گروه D از مواد غذایی و گسترش مقاومت آنتیبیوتیکی آنها، لزوم مراقبت بیشتر و رعایت سطح بالاتر بهداشت در تهیه، تولید، بستهبندی و عرضه مواد غذایی در سطح جامعه بهنظر میرسد.
|
|
|
|
|
|