|
|
|
|
جستجو در مقالات منتشر شده |
|
|
2 نتیجه برای اسیداوریک
نگین آزاده، زهرا هوشمندی، محبوبه سترکی، دوره 19، شماره 1 - ( 1-1396 )
چکیده
زمینه و هدف : نانوذره اکسید آهن از جمله نانوذرات مهم در صنعت و پزشکی است که بر روی سمزدایی طیف گستردهای از آلایندههای محیط زیست مانند سموم و حلالهای آلی کلر اثرگذار است. این مطالعه به منظور تعیین اثر کوتاهمدت نانوذره ترکیبی Fe2NiO4 بر شاخصهای عملکردی کلیه موشهای صحرایی انجام شد.
روش بررسی : این مطالعه تجربی روی 24 سر موش صحرایی نر نژاد ویستار انجام شد. حیوانات در 3 گروه 8 تایی تقسیم شدند. گروه کنترل 0.5ml سرم فیزیولوژی به صورت درون صفاقی دریافت نمود. گروههای تجربی اول و دوم 0.5ml نانوذره Fe2NiO4 را به ترتیب با غلظتهای ppm 100 و ppm 200 به صورت درون صفاقی دریافت نمودند. تزریقات به مدت 7 روز متوالی انجام شد. در روزهای دوم، هفتم و چهاردهم بعد از تیمار شاخصهای بیوشیمیایی شامل اوره، اسیداوریک و کراتینین اندازهگیری و مقایسه گردید.
یافتهها : میزان اوره یک هفته و دو هفته پس از تیمار در گروههای تجربی نسبت به گروه کنترل کاهش آماری معنیداری یافت (P<0.05). میزان اسیداوریک هفته دوم در هر دو گروه تجربی افزایش یافت و این میزان در هفته اول برای گروه تجربی اول کاهش و برای گروه تجربی دوم افزایش یافت (P<0.05). دو هفته پس از تیمار، میزان کراتینین گروه تجربی دوم در مقایسه با گروه تجربی اول و گروه کنترل کاهش یافت (P<0.05).
نتیجهگیری : بهنظر میرسد کاربرد نانوذرات Fe2Nio4 در موارد بیولوژیک، اثر سمی بر شاخصهای عملکردی کلیه موشهای صحرایی ایجاد نمیکند.
زهرا پورمحمدمطوری، علی نوری، دوره 20، شماره 1 - ( 1-1397 )
چکیده
زمینه و هدف : با توجه به خواص منحصر به فرد نانو لولههای کربن که در زمینههای پزشکی، بیولوژیک و صنعتی کاربرد دارد؛ همزمان باعث در معرض قرارگیری انسان و جانداران شده و احتمال ایجاد اثر سمی بر سلامت انسان و محیط زیست وجود دارد. این مطالعه به منظور تعیین اثر سمیت نانو لولههای کربن چنددیواره بر عملکرد و ساختار بافت کلیه موشهای صحرایی انجام شد.
روش بررسی : در این مطالعه تجربی50 سر موش صحرایی ماده بالغ نژاد ویستار به 5 گروه 10تایی تقسیم شدند. گروه شاهد سرم فیزیولوژی و تویین و گروههای تیمار غلظتهای 2.5 ، 5 ، 10 و 20 میلیگرم بر کیلوگرم از نانولوله کربن چنددیواره عاملدار شده با گروه کربوکسیل با قطر کمتر از 8 نانومتر و طول 30میکرومتر را طی 8مرحله بهصورت یک روز در میان و به روش درون صفاقی دریافت کردند. خونگیری در دو مرحله (یک روز پس از آخرین تزریق و 20 روز پس از آخرین تزریق) انجام شد و میزان اوره، اسیداوریک، کراتینین و مالوندیآلدئید در سرم خون اندازهگیری گردید. همچنین با تهیه مقاطع بافتی از کلیه چپ موشها در هر گروه با رنگآمیزی هماتوکسیلین-ائوزین، ساختار بافتی کلیه بررسی شد.
یافتهها : در مرحله اول (یک روز پس از آخرین تزریق) فقط در میزان اسیداوریک با غلظتهای 2.5 و 5 میلیگرم بر کیلوگرم کاهش معنیداری نسبت به گروه شاهد و سایر گروههای تیمار مشاهده شد (P<0.05). در مرحله دوم (20روز پس از آخرین تزریق) کاهش معنیداری در میزان اسیداوریک و اوره در تمام غلظتها نسبت به گروه شاهد و کاهش معنیدار کراتینین در غلظت های 5 و10 میلیگرم بر کیلوگرم مشاهده شد (P<0.05). مطالعات بافتشناسی، تجمع مواد شبه هیالینی حاصل از فعالیت ائوزینوفیلها و تجمع سلولهای التهابی (بازوفیلها و نوتروفیلها) را در بخش قشری و مدولای کلیه، دژنره شدن گلومرول، اتساع کپسول بومن و دژنره شدن دیواره لولههای پیچیده نزدیک را در بخش قشری کلیه نشان داد که این اختلالات بهصورت وابسته به دوز افزایش یافت.
نتیجهگیری : نانو لولههای کربنی چنددیواره عاملدار شده با گروههای کربوکسیل حتی در مقادیر کم (2.5 mg/kg) و با گذشت 20 روز از تزریق، باعث سمیت در ساختار بافتی و عملکرد کلیه میشود.
|
|
|
|
|
|