|
|
|
![::](./templates/tmpl_green/images/cnt_bar_icon_rtl.gif) |
جستجو در مقالات منتشر شده |
![::](./templates/tmpl_green/images/cnt_bar_arrow_rtl.gif) |
|
3 نتیجه برای کوهسار
محسن سعیدی، دکتر سپیده بخشنده نصرت، دکتر عزت الله قائمی، سیدمحمد هدایت مفیدی، فرامرز کوهسار، ناصر بهنامپور، دوره 4، شماره 1 - ( بهار و تابستان 1381 )
چکیده
توکسوپلاسموز بیماری است که بوسیله توکسوپلاسما گوندی ایجاد می شود. به خاطر طیف وسیع آلودگی به خصوص آلودگی بدون علایم آن در زنان باردار که منجر به عفونت توکسوپلاسموز مادرزادی می گردد، تعیین عیار (تیتر) آنتی بادی های ضد توکسوپلاسما قبل از حاملگی و هم چنین مشخص نمودن عوامل موثر در بالا رفتن شیوع آن ضروری است. این مطالعه که از نوع توصیفی- مقطعی می باشد، به منظور تعیین شیوع آنتی بادی های IgG و IgM ضد توکسوپلاسما در 300 نمونه خونی به روش ELISA، انجام گرفته است. نمونه ها به طور تصادفی از زنانی که در سال 1380 برای مشاوره ازدواج به تنها مرکز مشاوره آزمایشگاهی شهرستان گرگان مراجعه کرده بودند، گرفته شد. در این تحقیق، شیوع کلی موارد مثبت IgG ضد توکسوپلاسما 48.3 درصد و IgM 11.7 درصد بدست آمد. نتایج بدست آمده، نشان دهنده عدم رابطه معنی دار آماری موارد مثبت IgG و IgM با سن، محل سکونت (شهر یا روستا)، میزان تحصیلات، شغل، نحوه شستن و مصرف سبزیجات خام، مصرف گوشت نیم پز یا نپخته، نگهداری حیوانات اهلی غیر از گربه در منزل می باشد. اما بین نگهداری گربه در منزل با موارد مثبت آنتی بادی IgM، رابطه معنی داری وجود داشت (pv ≤ 0.025). ضمنا 51.7 درصد زنان در زمان ازدواج سرونگاتیو بوده و بنابراین آمادگی ابتلا به توکسوپلاسموزیز را در حین حاملگی دارند. نتایج این مطالعه ضرورت انجام تست تشخیص توکسوپلاسموز در دوران بارداری را مورد تایید قرار می دهد.
دکتر عزتا.. قائمی، دکتر کیومرث قاضیسعیدی، هادی کوهساری، دکتر بهناز خدابخشی، فرامرز کوهسار، ناصر بهنامپور، مسعود بازوری، مایا بابایی کوچکسرائی، دکتر شهرام بهمنیار، دوره 4، شماره 2 - ( پاييز و زمستان 1381 )
چکیده
تمام گونه های میکوباکتریوم ها به غیر از مایکوباکتریوم توبرکلوزیس، لپره و بوویس جز میکوباکتریوم های محیطی تلقی می گردند که به طور معمول از خاک، آب، گرد و غبار و ... قابل جداسازی هستند. علاوه بر بیماری زایی نقش مهم دیگر میکوباکتریوم های محیطی تاثیر بر سیستم ایمنی افراد می باشد. که ممکن است در برابر بیماری های میکوباکتریال نقش مفید و یا تخریبی داشته باشد. استان گلستان از نظر شیوع بیماری سل دارای دو منطقه است. در منطقه غرب استان گلستان شیوع سل نسبت به منطقه شرق استان کمتر است. هدف این مطالعه علاوه بر تعیین انواع میکوباکتریوم های محیطی در دو منطقه، مقایسه فراوانی و تنوع آنها با یکدیگر می باشد. برای این منظور از خاک این دو منطقه نمونه گیری صورت گرفت و پس از مراحل تیمار، روی محیط لوون اشتاین جانسون کشت داده شد. به طور کلی 220 نمونه گرفته شد که 120 نمونه از مناطق پرشیوع سل بود که از این تعداد 25 عدد (20.8 درصد) کشت مثبت شدند و 47 نوع میکوباکتریوم تشخیص داده شد. در 100 نمونه گرفته شده از مناطق کم شیوع سل، 66 مورد (66 درصد) کشت مثبت شدند که 114 نوع میکوباکتریوم تشخیص داده شد. در نتیجه در کل استان بدون در نظر گرفتن شیوع سل از 220 نمونه 91 عدد (41.2 درصد) کشت مثبت شدند و 161 نوع میکوباکتریوم تشخیص داده شد که شایع ترین آنها عبارت بودند از میکوباکتریوم فورچوئیتوم (21.8 درصد)، میکوباکتریوم فلاویسنس (20.5 درصد) و میکوباکتریوم چلونه ای (16.8 درصد). شیوع و تنوع میکوباکتریوم های محیطی در مناطق کم شیوع بسیار بیشتر از مناطق پرشیوع بود. هر چند، این اختلاف می تواند مربوط به عوامل زیست محیطی باشد، نشان دهنده این است که احتمال برخورد سیستم ایمنی ساکنین این مناطق با میکوباکتریوم های محیطی بیشتر است.
کبری هلاکو، جمیله نوروزی، پرویز پاکزاد، هادی کوهساری، مصطفی سید، دوره 18، شماره 4 - ( زمستان 1395 )
چکیده
زمینه و هدف : باکتریهای مقیم آب، مخزن بسیار مهمی از ژنهای مقاومت آنتیبیوتیکی هستند. این مطالعه به منظور تعیین مقاومت آنتیبیوتیکی سویههای اشریشیاکلی جدا شده از آبهای خام استان گلستان انجام شد.
روش بررسی : در این مطالعه توصیفی 26 نمونه از آب رودخانه زیارت (13 نمونه قبل و 13 نمونه بعد از تصفیه) و 36 نمونه از آب چشمههای منطقه آزادشهر (18 نمونه قبل و 18 نمونه بعد از تصفیه) جمعآوری گردید. تعداد 75 نمونه باکتری اشریشیاکلی (50 ایزوله از رودخانه و 25 ایزوله از چشمهها) از آبهای خام استان گلستان به روش حداکثر تعداد احتمالی از طریق تستهای افتراقی شناسایی و جداسازی شد. حساسیت سویههای اشریشیاکلی به آنتیبیوتیکهای آموکسیسیلین / کلاولانیکاسید، آمپیسیلین، ایمیپنم، سفالوتین، سفوتاکسیم، جنتامیسین، آمیکاسین، تتراسایکلین، نالیدیکسیک اسید، سیپروفلوکساسین و تریمتوپریم / سولفامتوکسازول به روش انتشار از دیسک کربی بایر مورد سنجش قرار گرفت.
یافتهها : 14 نمونه آب خام چشمهها و 12 نمونه آب خام رودخانهها حاوی اشریشیاکلی بودند. پس از تصفیه، همه نمونهها عاری از اشریشیاکلی ارزیابی شد. تمامی سویههای اشریشیاکلی جدا شده از نمونهها مقاومت فنوتیپی مشابهی نسبت به 11 آنتیبیوتیک مورد بررسی نشان دادند و عمدهترین مقاومت به آنتیبیوتیکهای آمپیسیلین (رودخانه 94 درصد، چشمهها 88 درصد)، آموکسیسیلین / کلاولانیک اسید (رودخانه 76 درصد، چشمهها 80 درصد)، تتراسایکلین (رودخانه 14 درصد، چشمهها 16 درصد) و سفالوتین (رودخانه 8 درصد، چشمهها 16درصد) دیده شد. مقاومت به تریمتوپریم / سولفامتوکسازول (8 درصد)، نالیدیکسیک اسید (2 درصد) و سیپروفلوکساسین (2 درصد) بهتنهایی فقط در نمونههای رودخانه دیده شد. تمامی ایزولههای جدا شده از رودخانه و چشمه نسبت به آنتیبیوتیکهای ایمیپنم، سفوتاکسیم، جنتامایسین و آمیکاسین کاملاً حساس بودند و نسبت به بقیه آنتیبیوتیکها مقاومت متوسط داشتند.
نتیجهگیری : تصفیه آب مورد استفاده چشمهها و رودخانهها سبب از بین رفتن اشریشیاکلی میگردد. باتوجه به مقاومت فنوتیپی مشاهده شده در آب خام چشمهها، احتمالاً عدم تصفیه آن میتواند سبب انتقال مقاومت آنتیبیوتیکی به بدن انسان شود.
|
|
|
|
|
|