|
|
|
![::](./templates/tmpl_green/images/cnt_bar_icon_rtl.gif) |
جستجو در مقالات منتشر شده |
![::](./templates/tmpl_green/images/cnt_bar_arrow_rtl.gif) |
|
4 نتیجه برای نصر اصفهانی
مریم میرچناری، بهزاد عباسی، مرضیه تولائی، لیلا آزادی، محمد حسین نصر اصفهانی، دوره 21، شماره 3 - ( پاییز 1398 )
چکیده
واریکوسل، اختلال در وریدهای بیضه است که با اتساع و پیچش عروق شبکه پامپینیفرم یا شبکه وریدی کرماستریک شناخته میشود و میتواند موجب اختلال در اسپرماتوژنز گردد. شدت واریکوسل با کاهش پتانسیل باروری مردان مرتبط است. این مقاله مروری مکانیسمهای اثر واریکوسل بر فرآیند اسپرماتوژنز و پتانسیل باروری، اتیولوژی واریکوسل، رویکردهای درمانی و نتایج آنها را مورد بحث قرار میدهد. کلیه مطالعات چاپ شده از سال ۱۹۷۹ تا 2018 از بانکهای اطلاعاتی Science Direct،Google Scholar ،Scopus و Pubmed بر اساس کلیدواژههای ناباروری، واریکوسل، واریکوسلکتومی، اسپرماتوژنز، و نتایج کلینیکی استخراج شد و از این مقالهها، در مجموع ۷۴ مقاله وارد مطالعه گردید. افزایش دمای بیضه، بازگشت متابولیتهای سمی از کلیه یا غدد فوق کلیه (آدرنال)، هیپوکسی، اختلال هورمونی و تنش اکسایشی (Oxidative stress) از شایعترین علل پاتوژنز واریکوسل است که میتواند باعث تغییر عملکرد طبیعی بیضه و اسپرم شود. چندین مطالعه نشان دادهاند که انجام واریکوسلکتومی میتواند باعث بهبود پارامترهای اسپرم، وضعیت کروماتین، و توانایی باروری در افراد نابارور مبتلا به واریکوسل شود. احتمالاً درمان واریکوسل قبل از استفاده از روشهای کمکباروری، می تواند باعث افزایش شانس حاملگی طبیعی در این افراد نابارور گردد.
بهاره نیکوزر، نگین کاظمی، عباس کیانی اصفهانی، محمدحسین نصر اصفهانی، مرضیه تولائی، دوره 25، شماره 3 - ( پاییز 1402 )
چکیده
یکی از رخدادهای اصلی اسپرمیوژنز جایگزینی هیستونها با پروتئینهای کوچکی به نام «پروتامین» است. این پدیده منجربه تراکم کروماتین در هسته اسپرم و محافظت از آن در برابر آسیبهای احتمالی میشود. امروزه تستهایی مانند رنگآمیزی آنیلینبلو (AB)، تولویدینبلو (TB) و رنگآمیزی کرومایسین (CMA3) A3 براساس ویژگیهای مختلف برای ارزیابی تراکم کروماتین اسپرم استفاده میشود. برای ارزیابی قطعه قطعه شدن DNA در اسپرم، چندین تست نظیر 8-هیدروکسی-2-دئوکسی گوانوزین (8-OHdG)، TUNEL ، Comet ، SCSA ، SCD و Acridine orange معرفی شده است که بهطور مستقیم و غیرمستقیم آسیب DNA را ارزیابی میکنند. مقالههای منتشر شده توسط محققان در پایگاههای Pubmed و Google scholar و نیز کتب مرتبط از سال 2007 تا 2022 بر اساس کلید واژههای 8-OHdG ، TUNEL، Comet ، SCSA ، SCD وAcridine orange جمعآوری و مورد بررسی قرار گرفتند. تا بهحال مقالات متعددی در سطح درمان و تحقیقات بر روی تستهای کروماتین اسپرم انجام شده است؛ اما تعداد موارد بررسی شده تاکنون کم بوده و همچنین در مطالعات گوناگون از نمونههای متفاوت اسپرمی استفاده شده و حد آستانه در تستهای مختلف، متفاوت بوده است. در ویرایش ششم کتاب WHO به این موضوع پرداخته شده است که هر آزمایشگاه حد آستانه مشخص خود را دارد. لذا در این مقاله مروری، روشهای رایج ارزیابی بستهبندی کروماتین و آسیب DNA معرفی شده و مزایا و معایب هر یک از این تستها بر اساس آخرین دستاوردها در زمینه ناباروری مورد بحث و بررسی قرار میگیرد.
آسیه اسماعیلی ایرانی، بهاره نیکوزر، مریم اربابیان، مرضیه تولائی، محمدحسین نصر اصفهانی، دوره 26، شماره 1 - ( 1-1403 )
چکیده
زمینه و هدف: آنتیاکسیدان اپیژنین (Apigenin: AP) یک فلاونوئید طبیعی، غیرموتاژن و کمتر سمی است که دارای فعالیتهای فارموکولوژیکی مانند ضد سرطان، ضد ویروسی، ضد باکتریایی، ضد آپوپتوز و ضد التهاب است. این آنتی اکسیدان به راحتی توسط سلول دریافت میشود و به DNA اسپرم متصل شده و تشکیل کمپلکس DNA-AP میدهد؛ لذا به این صورت از DNA اسپرم محافظت میکند. این مطالعه به منظور تعیین اثر آنتی اکسیدانی اپیژنین بر کیفیت اسپرم انسانی پس از فریز – ذوب انجام شد.
روش بررسی: در این مطالعه توصیفی - تحلیلی 10 نمونه نورموزواسپرمی تحت شرایط فریز - ذوب قرار گرفتند و تستهای عملکردی اسپرم در غلظتهای متفاوت اپیژنین شامل 0.4 ، 0.2 ، 0.1 و 0.05 میلیمولار مورد بررسی قرار گرفتند.
یافتهها: کیفیت کل پارامترهای اسپرمی و تستهای عملکردی پس از فریز نسبت به قبل از فریز کاهش یافت. در بین غلظتهای اپیژنین، فقط در غلظت 0.2 میلی مولار اپیژنین، بهبود درصد هیستون اضافه، کمبود پروتامین و سلامت DNA اسپرم نسبت به کنترل مشاهده شد و این یافته از نظر آماری معنیدار نبود.
نتیجهگیری: استفاده از اپیژنین با غلظت 0.2 میلیمولار طی فریز – ذوب باعث بهبود تستهای عملکردی اسپرم میگردد.
علی نصر اصفهانی*، کوثر پاشائی، مرضیه تولائی، پریا بهداروندیان، بهاره نیکوزر، محمد حسین نصر اصفهانی، دوره 26، شماره 4 - ( زمستان 1403 )
چکیده
زمینه و هدف: چاقی و پیری مردان علاوه بر بسیاری از مشکلات سلامتی میتواند اثرات منفی بر عملکرد اسپرمزایی و پتانسیل باروری داشته باشد. این مطالعه به منظور تعیین ارتباط بین پارامترهای اسپرمی با سن و شاخص توده بدن در مردان نابارور انجام شد.
روش بررسی: در این مطالعه توصیفی تحلیلی پارامترهای مایع منی (غلظت، تحرک و مورفولوژی) 7069 مرد مراجعه کننده به مرکز باروری و ناباروری اصفهان بر اساس دستورالعملهای سازمان جهانی بهداشت سال 2010 مورد ارزیابی قرار گرفت. نمایه توده بدن (BMI) با تقسیم وزن افراد (کیلوگرم) بر مجذور قد آنها (متر) محاسبه شد.
یافتهها: بین BMI و سن مرد همبستگی مثبت و ضعیفی مشاهده شد (r=0.07, P<0.001). بین حجم مایع منی (r=-0.02, P<0.001)، غلظت اسپرم (r=-0.02, P<0.001) و تعداد اسپرم (r=-0.04, P<0.001) با BMI همبستگی منفی و ضعیفی یافت شد. بین تحرک اسپرم با شاخص توده بدنی ارتباط آماری معنیداری مشاهده نشد. در رابطه با سن مردان، فقط ارتباط منفی و ضعیفی بین این پارامتر با تحرک اسپرم مشاهده شد (r=-0.04, P<0.001).
نتیجهگیری: افزایش شاخص توده بدنی و سن مردان ممکن است با کاهش کیفیت اسپرم و پتانسیل باروری همراه باشد.
|
|
|
|
|
|