اخبار : نکات ضروری برای ذبح دام،جلوگیری از بیماریهای مشترک انسان و دام
| تاریخ ارسال: 1404/3/13 |
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی گلستان با تاکید بر رعایت نکات بهداشتی در فرآیند ذبح دام، نسبت به خطرات بیماریهای قابل انتقال بین انسان و دام هشدار داد و از شهروندان خواست در انتخاب محل ذبح و نگهداری گوشت دام دقت بیشتری داشته باشند.
دکتر محمدرضا هنرور با بیان اینکه خرید دام زنده یا گوشت خارج از نظارت اداره کل دامپزشکی میتواند خطرناک باشد، افزود: «بهترین و ایمنترین مکان برای ذبح دام، کشتارگاههای دارای مجوز است. افرادی که مایل به ذبح دام در خارج از کشتارگاه هستند، باید الزاماً اصول بهداشتی را رعایت کنند.»
وی با اشاره به اهمیت محل ذبح، اظهار داشت: محل باید تمیز، قابل شستوشو و مجهز به تهویه مناسب، نور کافی و مجرای فاضلاب باشد. از ذبح دام در کوچهها، خیابانها و محلهای غیرمجاز و آلوده باید خودداری شود.
رئیس مرکز بهداشت استان، بهداشت فرد ذبحکننده را از دیگر موارد مهم دانست و گفت: استفاده از لباس کار مخصوص، دستکش، ضدعفونی محل و ابزار ذبح قبل و بعد از کشتار از جمله نکاتی است که نباید نادیده گرفته شود. خون و احشاء دام از منابع اصلی آلودگی هستند و تماس با آنها باید با رعایت کامل اصول بهداشتی انجام شود.
وی تاکید کرد که استفاده مشترک از چاقو برای ذبح چند دام میتواند منجر به انتقال آلودگی شود. همچنین تمام ابزار باید پس از هر بار مصرف بهطور کامل شسته و ضدعفونی شوند.
دکتر هنرور با هشدار درباره آلودگی احتمالی گوشت از طریق هوا، محیط و تماس پشم یا پوست حیوان با لاشه، افزود: پسماندههای حاصل از ذبح بهویژه محتویات روده، باید بلافاصله و به روش مناسب دفع شوند. این مواد در صورت رهاسازی در طبیعت یا دفع نامناسب، خطر جدی برای سلامت جامعه و محیط زیست ایجاد میکنند.
وی همچنین توصیه کرد مردم پس از ذبح، از مصرف فوری گوشت خودداری کنند و گوشتهای بهدستآمده را حداقل ۲۴ ساعت در یخچال نگهداری نمایند و بلا فاصله مصرف نگردد تا در صورت وجود آلودگی، ویروسهای احتمالی غیرفعال شوند.
رئیس مرکز بهداشت استان در پایان از مردم خواست در عید قربان، دام را تنها از مراکز مجاز تهیه و فقط در کشتارگاههای رسمی ذبح کنند تا سلامت خود و دیگران را تضمین کرده و از بروز بیماریهای مشترک جلوگیری نمایند.